SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Bli funktionär i Eslövs Simsällskap

Vad innebär det?

För att kunna genomföra en simtävling krävs ca. 25 funktionärer runt bassängen. Förutom det behövs föräldrar som ordnar med exempelvis kiosk och städning. Eslövs Simsällskap arrangerar 6 st. hemmatävlingar om året, varav 4 st. är interntävlingar för enbart våra egna simmare. Genom en funktionärsutbildning får du lära dig reglerna i simning. Funktionärens uppgift är att kontrollera att simmarna utför sina lopp korrekt.

 

Varför?

Eslövs Simsällskap har en policy som säger att det i varje familj ska finnas en engagerad funktionär. En aktiv funktionärskår är en förutsättning för att kunna bedriva tävlingsverksamhet. Hemmatävlingarna är en viktig inkomstkälla för klubben som bidrar till att hålla nere termins- och medlemsavgifter. Att utbilda sig till funktionär innebär även en möjlighet att lära sig mer om barnens idrott.

 

Hur?

Du behöver ingen erfarenhet inom simning för att kunna bli funktionär. Det du behöver göra är en grundutbildning bestående av tre timmars teori och två praktikpass (förmiddag eller eftermiddag) på tävling. Eslövs Simsällskap anordnar funktionärsutbildningar regelbundet, det kommer utskick med information när det är tid. Är du intresserad finns det sedan möjlighet att vidareutbilda sig till distriktsfunktionär.

 

Mer information?

Är du intresserad av att veta mer kan du läsa en tydlig beskrivning som en annan mindre simklubb lagt ut på sin hemsida genom att följa länken nedan. 

Ny som funktionär.