SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Välkommen!

Välkommen till Eslövs Simsällskap.

 

I menyn längst upp på sidan hittar du information våra olika grupper, träningstider m.m. 

I menyn ovan hittar du allmän information om Eslövs Simsällskap.

Saknar du något tar vi tacksamt emot detta via mail till kansliet.

Trevlig läsning!

 
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
 
Kommuniké: I november öppnar vår 25-metersbassäng åter
2023-10-13 13:13
Snart är bilden av en tom bassäng ett minne blott. (bild tagen från kommunens hemsida)

Hej alla simmare och berörda!


Nyheten i början av augusti, om att 25-metersbassängen på Karlsrobadet inte kunde
öppna som planerat har inte förbigått någon. Vi har samtliga på olika sätt blivit
både berörda och bestörta.


Det som hänt är att man i samband med rengöring av 25-metersbassängen i somras 
upptäckte en skada. Skadan är nu utredd, den bestod av en sprickbildning i fogarna 
på klacken runt hela bassängen. Åtgärder har vidtagits och reparationen av 25-metersbassängen är nu avklarad.

 

Vi har av kommunen fått besked att det som återstår är rengöring, besiktning och att fylla på vatten. Förhoppningen är att bassängen ska kunna öppna för allmänheten och oss, någon gång i november månad, närmare bestämt vecka 45.


Vi, tränare och styrelse, har jobbat intensivt, där vi haft och fortfarande har en tät dialog 
med kommunen och de ansvariga för Karlsrobadet under hela processen.


Vi, liksom ni, har studsat runt i alla möjliga känslornivåer de senaste månaderna. Allt ifrån 
ren ilska, uppgivenhet och frustration, fram till där vi befinner oss idag med hopp, lättnad, 
och otrolig glädje över att inom kort kunna genomföra vår kära sport under normala 
förhållanden.


Samtliga medlemmar, nya som gamla, kommer få information i närtid om gruppindelningar
och träningstider, både via mail och via appen SportAdmin. Tränarna är redan igång med att planera resten av höstterminen.


Någon traditionsenlig novembertävling som vi brukar bjuda in andra klubbar till, blir inte av  denna termin. Däremot kommer vi att ha vår egen Utmanaren/Intern senare i 
höst, som brukligt.


Vi vill skicka ett stort tack till samtliga som varit med oss på denna jobbiga resa de senaste 
månaderna. Att ni haft tålamod och förståelse för uppkommen situation är enormt glädjande och stärkande för samtliga tränare och styrelsemedlemmar.


Nu behöver vi kraftsamla och stärka vår verksamhet med ideella krafter åter igen. Att 
planera det vi kan och förmår denna termin. Att bygga en stark grund med alla er 
simmare och engagerade föräldrar inför vårterminen med alla tävlingar som vi vill 
återuppta, och med det utveckla vår ”goa” förening.
Hjärtlig välkomna tillbaka till Karlsobadet!


Med vänlig hälsning
ESS styrelse och tränare.

Kommuniké: Avstängd 25-metersbassäng på Karlsrobadet
2023-08-11 10:48
Bild tagen från Karlsrobadet, 2023-08-09.

Hej alla simmare och berörda.

 

Trots en långdragen och dyr reparation av stora bassängen på Karlsrobadet för bara ett par år sedan är den åter trasig och kan inte öppna som planerat.

 

Det som har hänt är att man i samband med rengöring av 25-metersbassängen upptäckte en skada. Det handlar om ytskiktet i kaklet, men det kan vara så att det är en spegling av den egentliga skadan. Man vet inte, utan behöver utreda mer. Om det har att göra med felaktigt utförd reparation eller om ett helt nytt fel har uppstått är för tidigt att säga. Eslövs kommun vill att en oberoende utredning av skadan görs.

 

Detta fick vi reda på bara för ett par dagar sedan, och vi har jobbat intensivt för att ta reda på hur detta kan komma påverka oss inför stundande terminsstart, där vi har en tät dialog med kommunen och de ansvariga för Karlsrobadet.

 

25-metersbassängen skulle ha öppnat efter sommarsäsongen den 28 augusti. Nu kommer det inte att ske, är kommunens uppfattning, och de har i dagsläget ingen uppfattning om när den kan öppnas.

 

Vi har fått besked av kommunen, att under vecka 33 kommer man få reda på mer i omfattningen av skadan på bassängen, därmed också en efterföljande tidsplan.

Löpande information från kommunen finns här att tillgå, se länk: https://eslov.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/simhall-och-friluftsbad/karlsrobadet/

 

Vi med våra ideella krafter i föreningen och engagerade tränare, jobbar på olika scenarion och är i en tät dialog med kommunen där vi fortfarande hoppas att terminsstarten enbart kommer påverkas med någon enstaka vecka.

 

Samtliga medlemmar, nya som gamla, kommer få information om vilken grupp som ni tillhör via appen SportAdmin, eftersom vi planerar för höstterminen i sedvanlig ordning trots uppkommen situation. Ifall vi ser att terminen blir framskjuten, kommer terminsavgiften att regleras därefter.

 

När vi vet mer, kommer vi att sprida information så snart som möjligt. Informationsdelning kommer primärt ske via vår hemsida och personliga mail via appen SportAdmin. Frågor kommer vi besvara på bästa möjliga sätt, i mån av tid och möjlighet.

 

Förstår att det finns massor av frågor och oro inför uppkommen situation. Nu behöver vi alla ha förståelse, tålamod och engagemang för att tillsammans ro detta i hamn smidigast och på bästa sätt för våra simmare.

 

Med vänlig hälsning

ESS styrelse och tränare.

 

 

 

 

 

ESS-tränare prisad & tilldelad Idrottsledarstipendium!
2021-05-06 15:37
Josefin med chefstränare György, Emma från SPB Skåne och vår eldsjäl Kaj

Det är med stor glädje vi kan meddela att vår simtränare Josefin Nilsson tilldelats Sparbanken Skånes Idrottsledarstipendium!

 

Detta är ett bevis på Jossans stora ledarkompetens och fina personliga egenskaper som på detta sätt uppmärksammas. Klubben är glad och stolt och vi glädjer oss åt att vi och våra simmare har en sådan fin tränare, bland flera, som ledare och förebild. Grattis Jossan!!

 

Idrottsstipendiumet består av en del som kommer Jossan till del och en del som dedikeras klubbens utveckling av tränargruppen.

 

Nomineringen som var underlag till Sparbanken Skånes val: ESS nominerar Josefin för att hon sedan 2014 fram till i dag varit tränare och ledare för både unga och gamla i Eslövs simsällskap. Under de första åren tränade hon själv med klubbens elitgrupp men avslutade den egna karriären och satsade fullt ut på tränarskapet 2017. Hon började som tränare i de yngsta grupperna med 6-7 åringar. Hon har sedan fortsatt och tränar i dag flera grupper. Hon är den tränare/ledare som alltid engagerat sig i alla nya simmare. Josefin har tid för alla både föräldrar och barn. När våra simmare åker på sina första tävlingar utanför Eslöv så följer alltid Josefin med som tränare. Hon håller koll på vem som ska tävla när och hur man förbereder sig på bästa sätt. Hon passar även på att informera och hjälpa medföljande föräldrar.  Josefin tar dessutom på sig uppdrag som ligger utanför hennes roll som tränare. Hon hoppar in som till exempel vikarie vid sjukdom. Josefin är dessutom en hejare på att arrangera små sidoprojekt som till exempel träningsläger, pizzakvällar, bowlingkvällar eller bara en mysstund tillsammans för att svetsa samman sina träningsgrupper. Att arrangera ett vattendisco är en enkel sak för Josefin.  Under det senaste året har Eslövs simsällskap varit utan simhall då den renoveras. Detta har dock inte stoppat Josefin utan hon arrangerar alternativa träningar på land. Dessa bedrivs ute såväl som inne i idrottshallar.  Det senaste halvåret har hon även blivit ett stöd för styrelsen då hon sitter på klubbens kansli och sköter en hel del administration.

 

ESS riktar ett särskilt tack till Kaj och Sara Wilhelmsson som drivit nomineringen av Josefin!

 

Eslövs Simsällskap gnm ordf PA Landmyr

Nyheter från våra grupper
Crawl 2, 21/05 08:02 
Crawl 1, 21/05 08:00 
Vuxencrawl, 21/05 07:59 
Medley, 21/05 07:57 
B-gruppen, 21/05 07:54 
A-gruppen, 21/05 07:43