SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Välkommen!

Välkommen till Eslövs Simsällskap.

 

I menyn längst upp på sidan hittar du information våra olika grupper, träningstider m.m. 

I menyn ovan hittar du allmän information om Eslövs Simsällskap.

Saknar du något tar vi tacksamt emot detta via mail till kansliet.

Trevlig läsning!

 
Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!
 
Uppdatering v. 36
2023-09-08 21:09

Till alla medlemmar, 

Situationen vi hamnat i med en avstängd 25-metersbassäng är beklaglig. Styrelsen, tävlingskommittén och tränargruppen har under de senaste veckorna vänt på alla möjligheter och nu kommer äntligen lite goda nyheter! 

Träningsschemat är inte helt fastställt ännu, men med en kombination av träning i undervisningsbassängen på Karlsrobadet, simning i Höör och landträning på Actic/i Ekenässkolans gympasal kommer vi få ihop en bra hösttermin. 

Redan nästa vecka (vecka 37) blir det uppstart för Crawl, Medley och Simiaden (var god se separata utskick). De äldre simmarna i Sumsim och SF kommer träna utomhus en vecka till och vi hoppas på att det fina vädret håller i sig. Inom kort kommer träningstider även för dessa grupper, samt Vuxencrawl att kommuniceras ut. 

När det gäller tävlingar blir funktionärsutbildningen och Utmanaren i september, samt Novembersim på höstlovet inställda. Vi hoppas på att kunna genomföra Utmanaren på något sätt i december, men återkommer när det närmar sig. Prioritet ligger på träningen, därefter kan en preliminär plan för höstens externa tävlingar komma att publiceras på hemsidan. 

Vi jobbar med att hålla alla uppdaterade och ser fram emot att köra igång höstterminen! Ses i simhallarna!

/Tränarna, Eslövs Simsällskap. :) 

Kommuniké: Avstängd 25-metersbassäng på Karlsrobadet
2023-08-11 10:48
Bild tagen från Karlsrobadet, 2023-08-09.

Hej alla simmare och berörda.

 

Trots en långdragen och dyr reparation av stora bassängen på Karlsrobadet för bara ett par år sedan är den åter trasig och kan inte öppna som planerat.

 

Det som har hänt är att man i samband med rengöring av 25-metersbassängen upptäckte en skada. Det handlar om ytskiktet i kaklet, men det kan vara så att det är en spegling av den egentliga skadan. Man vet inte, utan behöver utreda mer. Om det har att göra med felaktigt utförd reparation eller om ett helt nytt fel har uppstått är för tidigt att säga. Eslövs kommun vill att en oberoende utredning av skadan görs.

 

Detta fick vi reda på bara för ett par dagar sedan, och vi har jobbat intensivt för att ta reda på hur detta kan komma påverka oss inför stundande terminsstart, där vi har en tät dialog med kommunen och de ansvariga för Karlsrobadet.

 

25-metersbassängen skulle ha öppnat efter sommarsäsongen den 28 augusti. Nu kommer det inte att ske, är kommunens uppfattning, och de har i dagsläget ingen uppfattning om när den kan öppnas.

 

Vi har fått besked av kommunen, att under vecka 33 kommer man få reda på mer i omfattningen av skadan på bassängen, därmed också en efterföljande tidsplan.

Löpande information från kommunen finns här att tillgå, se länk: https://eslov.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/simhall-och-friluftsbad/karlsrobadet/

 

Vi med våra ideella krafter i föreningen och engagerade tränare, jobbar på olika scenarion och är i en tät dialog med kommunen där vi fortfarande hoppas att terminsstarten enbart kommer påverkas med någon enstaka vecka.

 

Samtliga medlemmar, nya som gamla, kommer få information om vilken grupp som ni tillhör via appen SportAdmin, eftersom vi planerar för höstterminen i sedvanlig ordning trots uppkommen situation. Ifall vi ser att terminen blir framskjuten, kommer terminsavgiften att regleras därefter.

 

När vi vet mer, kommer vi att sprida information så snart som möjligt. Informationsdelning kommer primärt ske via vår hemsida och personliga mail via appen SportAdmin. Frågor kommer vi besvara på bästa möjliga sätt, i mån av tid och möjlighet.

 

Förstår att det finns massor av frågor och oro inför uppkommen situation. Nu behöver vi alla ha förståelse, tålamod och engagemang för att tillsammans ro detta i hamn smidigast och på bästa sätt för våra simmare.

 

Med vänlig hälsning

ESS styrelse och tränare.

 

 

 

 

 

ESS-tränare prisad & tilldelad Idrottsledarstipendium!
2021-05-06 15:37
Josefin med chefstränare György, Emma från SPB Skåne och vår eldsjäl Kaj

Det är med stor glädje vi kan meddela att vår simtränare Josefin Nilsson tilldelats Sparbanken Skånes Idrottsledarstipendium!

 

Detta är ett bevis på Jossans stora ledarkompetens och fina personliga egenskaper som på detta sätt uppmärksammas. Klubben är glad och stolt och vi glädjer oss åt att vi och våra simmare har en sådan fin tränare, bland flera, som ledare och förebild. Grattis Jossan!!

 

Idrottsstipendiumet består av en del som kommer Jossan till del och en del som dedikeras klubbens utveckling av tränargruppen.

 

Nomineringen som var underlag till Sparbanken Skånes val: ESS nominerar Josefin för att hon sedan 2014 fram till i dag varit tränare och ledare för både unga och gamla i Eslövs simsällskap. Under de första åren tränade hon själv med klubbens elitgrupp men avslutade den egna karriären och satsade fullt ut på tränarskapet 2017. Hon började som tränare i de yngsta grupperna med 6-7 åringar. Hon har sedan fortsatt och tränar i dag flera grupper. Hon är den tränare/ledare som alltid engagerat sig i alla nya simmare. Josefin har tid för alla både föräldrar och barn. När våra simmare åker på sina första tävlingar utanför Eslöv så följer alltid Josefin med som tränare. Hon håller koll på vem som ska tävla när och hur man förbereder sig på bästa sätt. Hon passar även på att informera och hjälpa medföljande föräldrar.  Josefin tar dessutom på sig uppdrag som ligger utanför hennes roll som tränare. Hon hoppar in som till exempel vikarie vid sjukdom. Josefin är dessutom en hejare på att arrangera små sidoprojekt som till exempel träningsläger, pizzakvällar, bowlingkvällar eller bara en mysstund tillsammans för att svetsa samman sina träningsgrupper. Att arrangera ett vattendisco är en enkel sak för Josefin.  Under det senaste året har Eslövs simsällskap varit utan simhall då den renoveras. Detta har dock inte stoppat Josefin utan hon arrangerar alternativa träningar på land. Dessa bedrivs ute såväl som inne i idrottshallar.  Det senaste halvåret har hon även blivit ett stöd för styrelsen då hon sitter på klubbens kansli och sköter en hel del administration.

 

ESS riktar ett särskilt tack till Kaj och Sara Wilhelmsson som drivit nomineringen av Josefin!

 

Eslövs Simsällskap gnm ordf PA Landmyr

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..