SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Ny i klubben

Välkommen till ESS!

Här försöker vi ge en kort information om smått och gott som kan vara bra att veta om ESS. Hoppas att du ska trivas hos oss!

 

ALLMÄN INFORMATION

Hemsidan är vår anslagstavla. Här får du reda på vad som händer i klubben. Ta för vana att regelbundet titta in på sidan och se om det kommit några nyheter. Vi har även en Facebookgrupp som heter Eslövs Simsällskap som du kan gå med i. 

Vill du komma i kontakt med klubben, så hittar du kontaktuppgifter till styrelsen under "KONTAKT".

Kansliet är ideellt bemannat, vilket innebär att mail kan ta några dagar att besvara och att vi kanske inte alltid är på plats. Vill du vara säker på att nå någon i styrelsen eller komma in för ett inköp på kansliet, maila först!

Policies & stadgar hittar du under "DOKUMENT". Ta en kort stund att läsa igenom våra riktlinjer för gott umgänge och tydlighet i klubben. 

 

TRÄNING

Träningstider återfinns under respektive grupps sidor. Här ser du även vilken tränare din grupp har, samt kontaktuppgifter till denna. Tränaren är alltid första kontakt för frågor som rör träning!

SIMLINJEN beskriver kort de olika målen i våra olika simgrupper, och de krav som ska uppfyllas för uppflyttning. Vår huvudtränare, György Czabafy, är ansvarig för uppflyttning i samråd med aktuell tränare.

skollov så är det generellt inte träning för träningsgrupper, men tävlingsgrupper brukar simma. Tränaren ansvarar för att information om eventuell träning under lov förmedlas. Annars gäller generellt att kortare frånvaro inte behöver anmälas, längre frånvaro meddelas till din tränare.

Föräldrar m.fl. är välkomna in i simhallen endast vid terminens första och sista träningstillfälle för att inte störa träningen och för att efterleva badets regler.

Vi påminner också om att alla simmare skall duscha utan badkläder innan de hoppar i vattnet.

 

TÄVLING

På hemsidan ligger vår tävlingskalender utlagd. Där kan du se vilka tävlingar som din/ditt barns grupp ska delta i.

I god tid innan tävling så kommer det även upp en inbjudan och anmälan på hemsidan. Du ansvarar själv för att aktivt anmäla simmaren till tävling! När anmälningstiden är ute, så bestämmer tränaren vad simmaren ska simma.

Den första tävlingen som simmaren deltar i är Utmanaren, vanligtvis i slutet av första terminen. Mer information om denna tävling hittar du under "TÄVLINGAR".

Simiaden är våra yngre simmares måltävling (13 år och yngre).

Våra äldre simmaren satsar därefter mot kvaltider för DM, Sumsim (undgdoms-SM), JSM och än längre...

Ta tävlingsanmälan på allvar: En start i en tävling kostar mellan 40-60kr. Denna avgift måste klubben betala även om simmaren inte kommer till start. Det är därför jätteviktigt att tänka igenom INNAN om man kan delta på tävlingen eller inte för att undvika onödiga utgifter, och i förlängningen, högre avgifter. På samma sätt får man betala en straffavgift om man inte anmäler sig i tid, vanligtvis +100kr per start.

På en tävling är det bra att tänka på att ha med sig flera ombyten (både badkläder och handdukar), så att man kan byta om mellan sina lopp. Vattenflaska och nyttiga mellanmål är också viktigt så man håller energinivåerna uppe. I tävlingens inbjudan står starttider, tänk på att komma i god tid till tävlingen - samåk gärna! Är du osäker inför ditt barns tävlingsdebut, prata med tränaren!

 

FÖRÄLDRAENGAGEMANG

Hela familjen är välkommen till gemenskapen i ESS – vi hoppas att du som förälder är intresserad av att engagera dig mer i ESS på olika sätt.

Att bli funktionär är ett bra sätt att komma in i gemenskapen och samtidigt lära sig mer om simning. För att bli funktionär går du en kort kurs (1 dag) på klubbens bekostnad och övar på 2 hemmatävlingar, innan du står på egna ben. Klubben informerar regelbundet om funktionärsutbildningar, och när ditt barn börjar tävla externt så är det obligatoriskt att bidra på detta sätt. Läs mer i vårt funktionärspolicy som du hittar under Policies.

Du är även välkommen att engagera dig i stort och smått i våra föräldrakommittéer – alla behövs!

 

Har du frågor, hör av dig! Än en gång välkommen till ESS!