SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Seriesim

Om du skall simma ditt första Seriesim eller om du är en rutinerad seriesimmare vid det här laget, så kommer här en förklaring till den lite speciella tävlingsformen Seriesim.

 

Viktigast av allt: SERIESIM ÄR EN LAGTÄVLING. Om du uteblir från tävlingen utan att meddela ansvarig tränare så drabbar det hela klubben. Inte bara dig själv. Om du mot förmodan inte kan vara med är det därför viktigt att du meddelar detta så snart som möjligt.

 

Så här går det till:

 

Seriesim simmas i Skåne och är för närvarande indelat i 4 divisioner från 1 till 4. 

 

-  Varje år arrangeras fyra deltävlingar med 2 st på hösten och 2 st på våren.

 

 - Tävlingen avgörs i 28 grenar fördelade på tre åldersklasser, 11 år och yngre, 12-13 år och 14-15 år. Till varje gren tar klubben ut två simmare. Som mest får en simmare simma två individuella grenar.

 

-  Varje gren avgörs i två heat med en simmare från varje klubb i varje heat. De sammanlagt 10 simmarna placeras sedan i en resultatlista och klubbarna får poäng beroende på placering enligt 12-11-10-9 osv. Alla som går i mål får poäng!

 

- Tävlingen inleds med en lagkapp över 4x50 medley och avslutas med 5x50 frisim. I lagkapperna skall det simma en simmare från varje åldersklass.

 

-  Yngre simmare får ersätta äldre simmare både individuellt och i lag.

 

- Efter avslutad säsong simmas den kvaltävling mellan dem två lag som kommer först i respektive serie och dem som kommer sist för att avgöra divisionsplacenringen för nästa säsong.

 

Vill du veta mer om Seriesim kan du titta på Skånesims hemsida www.skanesim.se.

 

GLÖM EJ: Använd Eslöv SS kläder och Eslövs SS badmössan så att vi syns ordentligt!

 

Eslövs Simsällskaps Hejaramsa

In i kaklet ska vi slåss

Ingenting kan stoppa oss

Åhhhh Eslöv