Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Välkommen!

Välkommen till Eslövs simsällskap.


I menyerna längst upp på sidan hittar du information om din grupps aktiviteter, träningar m.m.

I menyn ovan hittar du allmän information om Eslövs simsällskap.

Saknar du något tar vi tacksamt emot detta via mail till kansliet.

Trevlig Läsning!


Eslövs Simsällskap!


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

ÄNTLIGEN I VATTEN IGEN!
2021-01-23 20:10

Hej alla ESS:are,


det var med stor lättnad klubben i torsdags tog emot regeringens besked att restriktionerna som innebar att kommunala anläggningar stängdes ner innan jul nu lättas. Barn- och ungdomar födda 2005 eller senare får nu möjlighet att träna igen i inne- och utemiljö och vi som simklubb kommer få lov att göra det i vårt rätta element - i simbassängen!


Sedan beskedet har vi väntat på hur kommunerna där vi har möjlighet att träna förhåller sig och nu vet vi att:


- Eslöv öppnar upp från v 5.

- Hörby och Höör öppnar upp från v 4.

- I Löddeköpinge ges vi inte längre (från v 4) möjlighet att samträna pga nya personbegränsningar i simhallen.


Tränargruppen har i helgen jobbat med att sätta ihop träningsupplägg för alla simgrupper med de förutsättningar som presenterats från kommuner och badhus.


Under söndagen kommer tränargruppen till respektive simgrupp skicka ut de dagar, tider och platser där vattenträning nu blir möjlig. Våra planer att kunna erbjuda även de yngsta grupperna simträning i stor bassäng kommer kunna fullföljas.


Vi kommer även hålla igång landträningen för att erbjuda så breda träningsmöjligheter vi kan.


Vi förstår att det blir kort med tid att ställa om till nya träningstider och avstånden i sig innebär lite utmaningar. Men, precis som i höstas, tillsammans får vi till samkörning och försöker hjälpa våra barn att utöva motion och hälsosamma vanor.


ESS, vi ser fram emot att äntligen få träna i vatten!


Hälsningar


Tränargruppen gnm PA Landmyr, Ordf.Status inför terminsstart 2021
2021-01-07 19:51

God fortsättning alla medlemmar i ESS,


sällan har det känts så skönt att lägga ett år bakom sig och stoppa 2020 i papperskorgen. Med blicken ordentligt lyft är det med tillförsikt och optimism vi ser fram emot 2021. Dock börjar detta år som det förra slutade.


Badhusen i kommunerna Eslöv, Höör och Hörby kommer vara helt stängda till 24JAN. Konsekvenserna för ESS blir:


- Terminsstart för Crawl 2 skjuts fram till v 4.


- Övriga simgrupper (Crawl 1 och "uppåt") kommer i huvudsak hållas igång med landträning, tränarledd och på egen hand med instruktioner från tränargruppen..


Tränargruppen kommer i närtid kommunicera till respektive grupp om upplägg, omfattning och ev. gemensamma tillfällen (som utförs i smittsäker miljö).


Flera grupper har kört landträning sedan innan jul och avsikten är att bredda och utöka det konceptet. Stöd era barn och ungdomar med att uppmuntra dem att hålla igång och varför inte delta i deras träning tillsammans i hemmamiljön. Det funkar, det är roligt och ger resultat - för hela familjen!


Det går inte med säkerhet att säga när vi kommer i vatten igen, huruvida restriktionerna släpper eller förlängs efter 24JAN blir idag bara spekulation.


Styrelsen har satt datum för årsmöte till att gå av stapeln första veckan i mars och vi kommer informera närmare om hur vi genomför det och ge medlemmar tillbörligt underlag inför denna årliga begivenhet. Innan dess kommer även träningsavgifter för återstående del 2020 och medlemsavgift för 2021 faktureras. Vi väljer att avvakta lite med vårens träningsavgifter av samma skäl som vi avvaktat med höstens.


Tillsammans skall vi göra 2021 till ett bra år, fortsätt med att hålla den goda andan uppe! Keep safe and strong!


Styrelsen genom PA Landmyr, Ordf.Effekter på ESS verksamhet av strängare Covid-19-restriktioner (18DEC)
2020-12-21 13:25

Hej Simmare, Medlemmar och  ESS-vänner,


Vi har säkert alla tagit del av myndigheternas nya och strängare restriktioner som kommunicerades den 18DEC.Vi har förstått att restriktionerna sannolikt skulle påverka verksamheten och det nyligen utrullade träningsschemat för de simgrupper som är igång över jul- och nyårshelgerna.


Den simträning som bedrivs över helgerna sker ju i andra kommuner och badhus än Eslöv, därför är vi beroende av dessa kommuners beslut. Idag, efter kommunikation med respektive badhus, vet vi:


- Lågedammsbadet i Hörby har stängt ner all verksamhet till i första hand 10JAN.


- Höörs Bad och Sportcentrum stänger ner all verksamhet till 24JAN.


Därför tvingas vi ställa in alla simträningspass i Hörby och Höör och det kommuniceras av tränargruppen till respektive simgrupp via mail och bokat.se med bästa möjliga framförhållning.


För pågående samträning på andra platser än ovan finns ännu inga beslut. Där gäller planerad träning tillsvidare.


ESS ambition är att till det yttersta hålla igång en träningsverksamhet och tränargruppen kommer ta fram träningsprogram som simmare på olika nivåer kan använda för att på egen hand bedriva landträning i hemma- eller utomhusmiljö. Väder- och ljusförhållanden är osäkra och svåra, men vi kommer försöka arrangera gemensamma träningstillfällen i lämpliga grupper på ett smittsäkert sätt  i utomhusmiljö, också för att underlätta egen hemträning och hålla igång  motivationen och fysiken under denna period. Här ber vi att få återkomma inom kort!


Detta är mycket olyckligt, vi hade precis kommit  ett läge där vi kunde utöka vattenträning i stor bassäng till fler grupper. Men, oavsett vi känt oss trygga med vårt träningsupplägg hittills, läget i samhället är uppenbart bekymmersamt och vi har ett ansvar att förhålla oss till de direktiv som kommer och de beslut som tas.


Kom igen ESS, bit ihop och kämpa!


Eslövs Simsällskap,

genom PA Landmyr (Ordf) och György Czabafy (Chefstränare)Med anledning av strängare restriktioner Covid-19
2020-11-16 21:02
Vi vill informera om Eslövs Simsällskaps hållning jämfört de strängare restriktioner som myndigheterna presenterade idag 16NOV att träda ikraft 24NOV.

Det tar säkert en stund innan alla kan översätta detta till sin verksamhet och ta nödvändiga beslut. Beslut som påverkar vidare i en kedja av intressenter. Styrelsen i samråd med chefstränare för Eslövs Simsällskap har tillsvidare denna hållning:

- Simträningar fortsätter tills nya direktiv eller rekommendationer kommer från Svenska Simförbundet eller det regionala simförbundet. Ev. beslut om förändringar till dagens upplägg för simträning görs därefter.

- Vi väljer dock att pausa landträningar inomhus redan med start v 47. Även detta beslut följs upp när mer detaljerade rekommendationer kommer.

Det förefaller osannolikt att det skall bli aktuellt att ta ställning till ev. tävlingsdeltagande ett tag framöver.

Vi får säkert skäl att återkomma inom kort, utöver att avvakta centrala direktiv har vi också att förhålla oss till beslut från kommuner och samarbetsklubbar.

Styrelsen ESS


Höstens träning så här långt och blicken framåt
2020-10-30 08:17

Hej alla ESS:are!


Vi skriver snart november, är mitt i höstens träningssäsong och påminns återigen att vi lever i en föränderlig värld som inte gör någons verksamhet eller liv enklare...


Vi konstaterar efter ca två månader, givet förutsättningarna för klubben med stängd hemmabassäng och en hela tiden överskuggande covid-19, att klubben och tränare lyckats planera en träningssäsong med i princip oförändrad träningstid som också inbegriper mycket vattentid. De yngre grupperna kämpar oförtrutet på i undervisningsbassängen på Karlsrobadet och äldre grupper delar sin tid mellan olika näraliggande badhus. Som klubb är vi tacksamma att det finns grannklubbar som tar emot oss med öppna armar och vi ser att förekommande samträning också ger en liten boost på träningarna. Fakturering för träningsavgifter för hösten tom OKT har gått ut till samtliga och vi följer upp med NOV-DEC under december månad.


Vi har en löpande dialog med badhusen för att kunna justera och komplettera träningstider, vilket ibland ger kort framförhållning för alla. Vi ber om ert tålamod när mail och upplagda pass i bokat.se kommer med kort varsel och ber alla att försöka anmäla sin planerade träningsnärvaro och kommunicera inom träningsgrupperna med resp. tränare. Som klubb är vi fortsatt glada att alla kämpar och ställer upp med att hantera de bekymmer logistik och träningstider ger. When the going gets tough, en ESS:are gets going... Tack!


Ingen har missat att restriktionerna i Skåne och Sverige skruvats åt och badhusen generellt stängt för allmänheten. Under några dagar har vi väntat på hur kommunerna skulle ställa sig till föreningslivet, men vi har besked tillsvidare att det kommer vara utan förändring för simklubbarna i resp. simhall. Detta betyder naturligtvis att vi ändå hela tiden riskbedömer vår verksamhet och följer rekommendationer från simförbundet. Vi påminner alla återigen om de avgörande faktorerna:

- Stanna hemma om du bara känner dig lite förkyld

- håll avstånd till andra

- Var noggrann med hygienen och tvätta händerna ofta och väl


För oss uppstår den största risken mellan träningspass i omklädningsrummen och hjälp tränarna och prata med era simmande barn om vikten av att inte tappa fokus på ovan allmänna råd.


Tyvärr ser vi att den främsta effekten av mer strikta restriktioner är att simtävlingar återigen ställs in. Läget får gillas, fokus på det vi kan påverka.


I dessa dagar hade vi traditionsenligt avhållit vårt stora arrangemang Novembersim, som i år då av dubbla skäl hade varit omöjligt och avslutningsvis några ord om status renoveringen innebassängen på Karlsrobadet: Vi har en dialog med kommunen, periodvis har den varit lite trög i syfte att få igenom vårt budskap om renoveringens nödvändiga omfattning. Fortsatt har vi dock stora förhoppningar om en betydligt bättre tränings- och tävlingsbassäng med allt det positiva det kommer kunna ge klubben. Senaste budet om "klar bassäng" är v 11 2021. Tills dess, håll andan uppe och hjälp oss att fortsätt göra det bästa för att våra simmande barn och ungdomar skall få den träning de behöver och förtjänar!


I slutet av denna termin planerar vi ett covid-19-säkert informationsmöte, i syfte att följa upp terminen, informera, lyssna på medlemmar och gemensamt rita upp planerna för 2021. Väl mött, detaljer kommer första halvan av november.


Allt gott, ta hand om er och ha en mysig allhelgonahelg!


STYRELSEN ESLÖVS SIMSÄLLSKAP

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..