SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Välkommen!

Välkommen till Eslövs simsällskap.


I menyerna längst upp på sidan hittar du information om din grupps aktiviteter, träningar m.m.

I menyn ovan hittar du allmän information om Eslövs simsällskap.

Saknar du något tar vi tacksamt emot detta via mail till kansliet.

Trevlig Läsning!


Eslövs Simsällskap!


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

Information till medlemmar med familjekoppling - aviseringar
2022-01-20 19:35

Hej,

 

Denna information gäller enbart medlemmar med familjekoppling*.

TERMINSSTART VT 2022 - information och planering
2022-01-17 09:26

Hej simmare & ESS-vänner!

 

Då har vi äntligen kommit igång med en ny termin! Vi känner oss hemmastadda i den nyrenoverade bassängen efter hösten då vi återgick i en - nåjå - normal träningsverksamhet och återuppstartad egen tävlingsverkssamhet. Känslan är att vi "bottnade" under våren 2021 och har sett en positiv utveckling under hösten och vi ser ett ökat antal medlemmar till teminstarten VT2022. Träningsavgifter är aviserade till alla medlemmar under förra veckan (v 2).

 

Restriktionm maa Covid-19

De senaste veckorna har dock återigen påmint oss om att restriktioner pga pandemin kommer fortsätta vara en del av vår vardag. De allmänna råden gäller för hur vi beter oss på träning, före och efter i omklädningsrum samt naturligtvis inte alls kommer till träning om vi känner symptom. Vi är i dialog med kommunen om antalsbegränsningar på badet och ev. förändringar där. 

 

Utmanaren 13/2 uppskjuten

Vi har tagit beslut att INTE genomföra vår planerade interna tävling UTMANAREN 13/2. Det fungerar tyvärr inte riktigt i rådande läge utan den skjuts framåt med idag oklar ny datum - självklart är det klubbens ambition att genomföra 2 st "Utmanaren" per termin. Tyvärr ser vi att fletalet tävlingar just nu ställs in, men vi hoppas inte att vår stora tävling Späckhuggarsim skall drabbas.

 

Barnidrott & simtävlingar

När det gäller tävlingar generellt har Simförbundet gett ett inriktningsbeslut för hur dessa framöver skall bedrivas - se och läs bilagt dokument här. Vi tillsammans med övriga simklubbar följer och anpassar oss till denna policy men vi vill klaragöra att det inte råder tävlingsförbud för simmare under 13 år. Det är mer en fråga om hur resultat presenteras och närliggande principer. Det blir säkert en del nya upplägg på tävlingar framgent, dock det finns behov av en del klargöranden från förbundets sida i ämnet. 

 

Funktionärer

Inställda och uppskjutna tävlingar till trots, samtidigt välkomnar vu en hel del nya simfamiljer i klubben. Att som ideell förening bedriva egna interna eller externa tävlingar bygger på många personers insatser och vi kommer under denna termin jobba för att bygga upp en bra funktionärskår igen. Behovet grundar sig naturligtvis av den senaste 1,5 årens jobbiga tid och ett naturligt "generationsskifte".

 

Klubbens förväntan är att vi har en aktiv funktionär per simmande familj, se vår policy. Att verka som funktionär vid våra arrangemang är ett givande sätt att komma närmare simsporten, de simaktiva och att bidra till klubbens ideella verksamhet och ekonomi (det  blir ju en cirkulär rörelse som kommer medlemmar åter till del).

 

Årsmöte & styrelsearbete

Årsmötet 2022 planeras till v 11, mitten mars månad. Sittande styrelse återkommer i sinom tid med mer detaljer och formella underlag till detta möte. Vi kommer sannolikt avhålla årsmötet digitalt  - exakt dag kommer bestämmas i dialog med er medlemmar för att möjliggöra ett så stort deltagande som möjligt.

 

Årsmötet 2022 innebär ett behov av en del nyval av ledamöter och vår valberedning  jobbar just nu med namnförslag och förfrågningar. Vi hoppas att det finns familjemedlemmar som har kompetens och intresse att hjälp klubben framåt. Vi har en fantastisk tränargrupp som verkar här och nu, men de behöver stöd och riktning av en aktiv styrelse och andra näraliggande roller som jobbar med klubbens framtid och resurser samt driver mot klubbens ambitioner framåt. Har du intresse, vänd dig gärna till undertecknad eller skicka ett mail till kansliet. Din insats är viktig för en ideell verksamhets framgång.

 

Med förhoppning om en ljusnande vår och strålande vårtermin,

 

ESS styrelse gnm PA Landmyr (ordf)

Av förekommen anledning: Åtgärder vid bekräftad Covid-19-smitta
2021-09-09 06:39

Hej alla medlemmar, simmare och vårdnadshavare,

 

Det är med stor glädje vi sedan start september är åter i vår inomhusbassäng och under hösten kan få igång vår verksamhet fullt ut. 

 

Jag tror vi alla känner lättnad av att pandemin och samtliga restriktioner har lugnat sig och vaccinationsgraden är hög. Dock blir vi påminda att läget fortsätt kräver stor uppmärksamhet från oss.

 

Vi har fått en bekräftad smitta i en av våra simgrupper, Crawl 1 som tränade i måndags kl 17-18 samtidigt som ett flertal grupper är igång. Stort tack till vårdnadshavare som informerat oss om detta så övriga kan få information!

 

För alla övriga ber vi då att få understryka hur vi i tränargrupperna skall agera i sådan är lägen:

  • Övriga i gruppen ska, även om de inte har några symptom, tänka på att man kan vara smittad och vara extra uppmärksam på symtom under hela inkubationstiden (2–14 dagar, vanligast 5 dagar).
  • Vid symtom ska man isolera sig. Om symtomen inte går över på ett dygn, gå in på webbplatsen 1177.se för att se vad som gäller.
  • I väntan på provsvar ska man agera som om man har covid-19.

Rekommendationerna ovan grundar sig på RF´s rekommendationer och Folkhälsomyndighetens riktlinjer.

 

Sjukdom och även Covid-19-smitta kommer väl tyvärr fortsatt vara en del av vardagen privat, på jobb, i skola och träningsverksamhet och därför är det viktigt att vi fortsatt tar eget ansvar och tänker på att hålla avstånd på bästa möjliga sätt i bassäng och omklädningsrum, undviker om möjligt fysisk kontakt och håller god personlig hygien/tvättar händerna samt alltid stannar hemma vid symptom, även milda. Du bör också testa dig för att ta reda på om du har covid-19 om du upplever minsta symptom.

 

Vi är trygga med att kommunen håller god hygien på badet i allmänna utrymmen.

 

Med detta sagt, kör hårt med simträningsverksamheten!

 

Har ni funderingar, kontakta oss på kansliet@eslovssim.se

 

Eslövs Simsällskap genom PA Landmyr/ordf.

 

ESS-tränare prisad & tilldelad Idrottsledarstipendium!
2021-05-06 15:37
Josefin med chefstränare György, Emma från SPB Skåne och vår eldsjäl Kaj

Det är med stor glädje vi kan meddela att vår simtränare Josefin Nilsson tilldelats Sparbanken Skånes Idrottsledarstipendium!

 

Detta är ett bevis på Jossans stora ledarkompetens och fina personliga egenskaper som på detta sätt uppmärksammas. Klubben är glad och stolt och vi glädjer oss åt att vi och våra simmare har en sådan fin tränare, bland flera, som ledare och förebild. Grattis Jossan!!

 

Idrottsstipendiumet består av en del som kommer Jossan till del och en del som dedikeras klubbens utveckling av tränargruppen.

 

Nomineringen som var underlag till Sparbanken Skånes val: ESS nominerar Josefin för att hon sedan 2014 fram till i dag varit tränare och ledare för både unga och gamla i Eslövs simsällskap. Under de första åren tränade hon själv med klubbens elitgrupp men avslutade den egna karriären och satsade fullt ut på tränarskapet 2017. Hon började som tränare i de yngsta grupperna med 6-7 åringar. Hon har sedan fortsatt och tränar i dag flera grupper. Hon är den tränare/ledare som alltid engagerat sig i alla nya simmare. Josefin har tid för alla både föräldrar och barn. När våra simmare åker på sina första tävlingar utanför Eslöv så följer alltid Josefin med som tränare. Hon håller koll på vem som ska tävla när och hur man förbereder sig på bästa sätt. Hon passar även på att informera och hjälpa medföljande föräldrar.  Josefin tar dessutom på sig uppdrag som ligger utanför hennes roll som tränare. Hon hoppar in som till exempel vikarie vid sjukdom. Josefin är dessutom en hejare på att arrangera små sidoprojekt som till exempel träningsläger, pizzakvällar, bowlingkvällar eller bara en mysstund tillsammans för att svetsa samman sina träningsgrupper. Att arrangera ett vattendisco är en enkel sak för Josefin.  Under det senaste året har Eslövs simsällskap varit utan simhall då den renoveras. Detta har dock inte stoppat Josefin utan hon arrangerar alternativa träningar på land. Dessa bedrivs ute såväl som inne i idrottshallar.  Det senaste halvåret har hon även blivit ett stöd för styrelsen då hon sitter på klubbens kansli och sköter en hel del administration.

 

ESS riktar ett särskilt tack till Kaj och Sara Wilhelmsson som drivit nomineringen av Josefin!

 

Eslövs Simsällskap gnm ordf PA Landmyr

ESS våren 2021, planer och aktiviteter
2021-03-12 08:04

Hej ESS:are,

 

i lördags avhölls vårt digitala årsmöte och vi har därmed formerat styrelsen för arbetet framåt. Inom kort läggs årsmötesprotokoll upp här på hemsidan. Styrelsens sammansättning ser ut som följer:

 

PA Landmyr, ordf

Kalle Folkesson, sekreterare & vice ordf

Petra Andersson, kassör

Bodil Andersson, ledamot

Erika Isaksson, ledamot

Niklas Andersson, suppleant

Christina Sjöström, suppleant

 

Styrelsens gemensamma nämnare är ett stort engagemang för ESS med en bra och nyttig blandning av erfarenheter samt mix av åldrar hos egna simtränande barn - den är ju väsentlig för ett brett perspektiv. Vi har en fin Tävlingskommitté under Niklas Anderssons ledning och även nya krafter bland revisorer och valberedning. Tack till alla som deltog på lördagens årsmöte!

 

Inom kort kommer vi göra utskick till samtliga simgrupper för betalning av medlemsavgifter 2021 och träningsavgifter för vårterminen. Detta kommer sent av olika skäl, "rörigheten" vid årskiftet kring restriktioner och tillgänglighet av träningsmöjligheter samt att vi har valt att framöver jobba med en ny uppgraderad plattform av föreningssystem (Sportadmin).

 

Framåt:

 

a) ESS har valt att inte fakturera träningsavgifter för månaderna NOV/DEC 2020, detta efterskänks till medlemmarna. Detta för att kompensera för den tuffa tid simmare och vårdnadshavare gått igenom, under vissa perioder i vinter var träningsmöjligheter även beskurna och vi vill visa uppskattning för hur alla hanterat de utmaningar kring logistik som varit och fortsatt finns under våren.

 

b) Träningsavgifterna för VT 2021 kommer ligga på samma nivå som 2020. Medlemsavgiften 2021 blir 500 kr (familjemedlemskap 700 kr).

 

c) Simmare med vårdnahavare får inom kort ett mail där en länk till kortbetalning av ovanstånde avgifter finns. Betalningen skall ske senast sista angiven betaldag annars försvinner platsen i simgruppen. Det finns möjlighet att förlänga betalningstiden, detta är dock förenat med en mindre kostnad.

 

d) Därefter kommer vi utveckla plattformen som innebär att medlemmar får ett digitalt medlemskort och en applikation som blir en gemensam plattform för all kommunikation: kallelser och anmälan till träningar, samkörning och infokanal från tränargruppen samt närvarohantering. Senare kommer möjlighet till tävlingsanmälningar och utmärkelser, mm. Vi tar ett steg i taget och utvecklar vart efter vår verksamhet återfår någon form av normalitet. Där finns det skäl att se hoppfullt framåt!

 

Status badhuset i Eslöv är fortsatt som hittills kommunicerat. Renoveringen pågår och vi kan räkna med att vårens träningsupplägg i Höör och Hörby med landträning i Eslöv fortsätter till utebadet öppnar 01MAJ. Vi har på sistone kommit närmare renoveringsprojektet och kunnat påverka delar av utrustningsval. Vi räknar med en fin och förbättrad inomhusbassäng när det väl är klart. Fram till dess omfamnar vi våren och ljuset, kör stenhårt som idag och hoppas att viss tävlingsverksamhet igen blir möjlig!

 

Ta hand om er,

 

Styrelsen ESS gnm PA Landmyr

 

 

 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..