Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Välkommen!

Välkommen till Eslövs simsällskap.


I menyerna längst upp på sidan hittar du information om din grupps aktiviteter, träningar m.m.

I menyn ovan hittar du allmän information om Eslövs simsällskap.

Saknar du något tar vi tacksamt emot detta via mail till kansliet.

Trevlig Läsning!


Eslövs Simsällskap!


Vill du bli medlem i vår förening? Klicka då här!

NOVEMBERSIM 2019, en summering
2019-11-12 14:03
Hej alla simmare, simföräldrar och andra ESS-intresserade!

Helgen 2-3 november arrangerade klubben återigen vår stora tävling på hösten, Novembersim. Detta blev på många sätt en stor framgång:

  • Vi tog emot 20 st klubbar från Halmstad i norr till Bornholm i söder. Återkopplingen generellt är mycket nöjda simklubbar som gillar att komma till oss. ESS befäster bilden som en mycket kompetent tävlingsarrangör, vilket skapar möjligheter att utveckla våra tävlingsarrangemang.

  • Antal starter nådde ett nära nog maximalt antal för en 2-dagars tävling och klubben får ett rejält ekonomiskt tillskott för att kunna hålla medlemsavgifter på en rimlig nivå samt också möjlighet att satsa på klubbens långsiktiga utveckling.

     

  • Tränargruppen med chefstränare György i spetsen meddelar stolta att av ESS simmares 186 st starter sattes 141 st personbästa, 75%! De hårt satsande utvecklingsgrupperna satte personbästa på 83% av sina starter! Detta är ett fint bevis på att vi har ett framgångsrikt träningsupplägg, motiverade och duktiga simmare som excellerar i sin utveckling. Heder till tränargruppen och Med Beröm Godkänt till alla simmare!

     

  • Tävlingsledningen på plats från Skånes Simförbund ger klubben stort beröm för tävlingen och det är viktigt, vi blir en attraktiv kandidat för deras arrangemang som skall delas ut under året.

Slutligen vill klubben ta av hatten och buga för de som gör detta arrangemang möjligt: En hårt jobbande, glad och engagerad funktionärskår där det är lika viktigt att vi har personal i kiosken som vändnings-kontrollanter, eller alla de andra rollerna som krävs för ett arrangemang av denna storlek. Särskilt skall nämnas och applåderas: gänget i Tävlingskommittén som håller ihop allt. Sekretariatet, som likt ett flygledartorn hålla reda på teknik i ett högt tempo och med precision hålla (slå!) alla tidsplaner är imponerande!

Därmed, ett stort ödmjukt tack till alla som på ideell basis hjälpte klubben denna helg!

Slutligen, med denna summering, vill vi påminna, uppmana och be om att ni som ännu inte är funktionärer att anmäla er till kommande utbildning i samband med Utmanaren 15/12. Det är skitroligt att vara en aktiv del av en tävlingsarranmgemang och få en djupare kunskap om simsporten! Go ESS! :)


Styrelsen ESS,

gnm PA Landmyr (ordf)

Funktionärsutbildning den 15 dec 2019
2019-11-10 08:26
Hej alla

I samband med Utmanaren vår interna tävling den 15 dec, kommer vi att arrangera en funktionärsutbildning, här finns tillfället att enkelt gå utbildningen på hemmaplan. Passa på att ta tillfället i akt.

Anmäl er redan idag!!


Med vänlig hälsning
Tävlingskommittén
Riktlinjer för användning av tävlingsdräkter i simning
2019-10-06 17:46
Under de senaste åren har företag som utvecklar tävlingsdräkter i simning lagt ner stora resurser på att få fram högteknologiska dräkter. Dessa sk tech-dräkter har avancerad funktioner för att bland annat minska motståndet i vattnet. Dräkterna är dyra att köpa och påverkar de yngre simmarnas resultat i väldigt liten utsträckning. Därför har Svenska Simförbundets styrelse tagit fram riktlinjer för användning av dessa typer av dräkter för barn under 12 år.

Svenska Simförbundet har beslutat att förorda att tech-dräkter inte bör användas av barn under 12 år. Istället rekommenderar Svenska Simförbundet att simmaren använder tävlingsdräkter i billigare material. Svenska Simförbundet ber därför föreningarna att inkludera dessa riktlinjer i informationen till sina medlemmar. Det är också viktigt att tränare och ledare ökar förståelsen för dessa riktlinjer hos både simmare och deras föräldrar.
En tech-dräkt kommer inte att göra skillnad för en yngre simmares resultat. Hos dessa simmare är god teknik en mycket viktigare komponent för att simma snabbare.
- Fokus i dessa åldrar ska ligga mindre på resultat och mer på glädjen att idrotta och tävla. Genom att köpa en tech-dräkt för unga simmare sätter föräldern fokus på resultatet.
- Barnen ska känna och förstå att det är deras egna nedlagda tid och arbete som gör skillnad när de tävlar, inte tävlingsdräkten de har på.
- En tech-dräkt kostar mycket pengar. Vi vill att vår verksamhet ska vara inkluderande där alla känner glädje och gemenskap. Genom att låta alla barn tävla i en tävlingsdräkt som inte är så dyr underlättar vi inkludering och minskar utanförskap.

Den typ av dräkter som inte rekommenderas för barn under 12 år, är de som finns på FINA: s lista över godkända dräkter och har tejpade sömmar och tyg som med vattenavstötande egenskaper.

///Svenska Simförbundet
Seriesim förklaring
2019-09-16 16:03
Hej alla simmare!

Nu ligger det en seriesim förklaring på hemsidan under fliken tävlingar!

http://www.eslovssim.se/sida/?ID=201515

Mvh Filippa
Nyheter från våra grupper
Sommarsim, 20/05 20:36