SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Kommuniké: Avstängd 25-metersbassäng på Karlsrobadet
2023-08-11 10:48
Bild tagen från Karlsrobadet, 2023-08-09.

Hej alla simmare och berörda.

 

Trots en långdragen och dyr reparation av stora bassängen på Karlsrobadet för bara ett par år sedan är den åter trasig och kan inte öppna som planerat.

 

Det som har hänt är att man i samband med rengöring av 25-metersbassängen upptäckte en skada. Det handlar om ytskiktet i kaklet, men det kan vara så att det är en spegling av den egentliga skadan. Man vet inte, utan behöver utreda mer. Om det har att göra med felaktigt utförd reparation eller om ett helt nytt fel har uppstått är för tidigt att säga. Eslövs kommun vill att en oberoende utredning av skadan görs.

 

Detta fick vi reda på bara för ett par dagar sedan, och vi har jobbat intensivt för att ta reda på hur detta kan komma påverka oss inför stundande terminsstart, där vi har en tät dialog med kommunen och de ansvariga för Karlsrobadet.

 

25-metersbassängen skulle ha öppnat efter sommarsäsongen den 28 augusti. Nu kommer det inte att ske, är kommunens uppfattning, och de har i dagsläget ingen uppfattning om när den kan öppnas.

 

Vi har fått besked av kommunen, att under vecka 33 kommer man få reda på mer i omfattningen av skadan på bassängen, därmed också en efterföljande tidsplan.

Löpande information från kommunen finns här att tillgå, se länk: https://eslov.se/uppleva-gora/idrott-motion-och-friluftsliv/simhall-och-friluftsbad/karlsrobadet/

 

Vi med våra ideella krafter i föreningen och engagerade tränare, jobbar på olika scenarion och är i en tät dialog med kommunen där vi fortfarande hoppas att terminsstarten enbart kommer påverkas med någon enstaka vecka.

 

Samtliga medlemmar, nya som gamla, kommer få information om vilken grupp som ni tillhör via appen SportAdmin, eftersom vi planerar för höstterminen i sedvanlig ordning trots uppkommen situation. Ifall vi ser att terminen blir framskjuten, kommer terminsavgiften att regleras därefter.

 

När vi vet mer, kommer vi att sprida information så snart som möjligt. Informationsdelning kommer primärt ske via vår hemsida och personliga mail via appen SportAdmin. Frågor kommer vi besvara på bästa möjliga sätt, i mån av tid och möjlighet.

 

Förstår att det finns massor av frågor och oro inför uppkommen situation. Nu behöver vi alla ha förståelse, tålamod och engagemang för att tillsammans ro detta i hamn smidigast och på bästa sätt för våra simmare.

 

Med vänlig hälsning

ESS styrelse och tränare.