SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Ny medlem

Kort information

Eslövs Simsällskap bedriver simträning för barn, ungdomar och vuxna i åldern 7 år och uppåt. Alla simälskare är välkomna. Vi hittar en lämplig grupp till dig utifrån din kunskapsnivå och ambitioner oavsett om du ”bara” vill motionssimma för att må bättre eller satsa på högkvalitativ tävlingssim.

 

Crawlskola

Kvalifikationskrav: För att få börja i våra crawlgrupper ska du vara vattenvan, dvs. kunna doppa huvudet under vattenytan och blåsa ut luft, samt kunna flyta på rygg.

 

Intagning: Rekommenderad ålder att börja är ca 7-8 år, inledningsvis är det två träningstillfällen/vecka.

 

Målsättning: Deltagarna skall efter avslutad kurs kunna dyka ner i vattnet från startpall. Kunna starta i ryggsim från handtag följt av glid i sträckt läge. Ha en bra rygg- och crawlbenspark, såväl med som utan platta. Kunna simma 50 meter crawl, samt 100 meter ryggsim. Ha grunderna till ett bra tävlingsbröstsim med korrekt timing mellan armar och ben.

 

Utbildningsplan: Bygger på kontroll av simkunnighet och lekvilja. Bensparken är grunden till ett stabilt simsätt, vilket medför att övningsvalet byggs upp från benövningar i både crawl och ryggsim. Deltagarna skall under termin 1 prova på serier över 200 meter, såväl ben som sammansatt simning. Lek används återkommande för att främja inlärningen. Under termin 2 skall serier upp till 500 meter förekomma, endast med sträckor på 25-50 meter.

 

Krav för uppflyttning till medleyskolan som är nästa steg i utvecklingstrappan: 50 m både ryggsim och crawl med start, vändning och målgång. Vi jobbar utifrån Svenska simförbundets utbildningsfilisofi "Simlinjen". Vad det innebär för de olika grupperna kan du läsa mer om under fliken "Om klubben".

 

Vuxencrawl

Att simning är bra för hälsan kommer knappast som en överraskning. Vår vuxencrawl är anpassad till dina behov och förutsättningar. En förbättrad crawlteknik, styrka och kondition får du på köpet.

 

Anmälan

För att anmäla dig fyller du i formuläret som du kommer till direkt om du klickar på fliken "Medlemskap". Därefter hör vi av oss till dig.