SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Eslövs Simsällskap
Simidrott
Höstens träning så här långt och blicken framåt
2020-10-30 08:17

Hej alla ESS:are!


Vi skriver snart november, är mitt i höstens träningssäsong och påminns återigen att vi lever i en föränderlig värld som inte gör någons verksamhet eller liv enklare...


Vi konstaterar efter ca två månader, givet förutsättningarna för klubben med stängd hemmabassäng och en hela tiden överskuggande covid-19, att klubben och tränare lyckats planera en träningssäsong med i princip oförändrad träningstid som också inbegriper mycket vattentid. De yngre grupperna kämpar oförtrutet på i undervisningsbassängen på Karlsrobadet och äldre grupper delar sin tid mellan olika näraliggande badhus. Som klubb är vi tacksamma att det finns grannklubbar som tar emot oss med öppna armar och vi ser att förekommande samträning också ger en liten boost på träningarna. Fakturering för träningsavgifter för hösten tom OKT har gått ut till samtliga och vi följer upp med NOV-DEC under december månad.


Vi har en löpande dialog med badhusen för att kunna justera och komplettera träningstider, vilket ibland ger kort framförhållning för alla. Vi ber om ert tålamod när mail och upplagda pass i bokat.se kommer med kort varsel och ber alla att försöka anmäla sin planerade träningsnärvaro och kommunicera inom träningsgrupperna med resp. tränare. Som klubb är vi fortsatt glada att alla kämpar och ställer upp med att hantera de bekymmer logistik och träningstider ger. When the going gets tough, en ESS:are gets going... Tack!


Ingen har missat att restriktionerna i Skåne och Sverige skruvats åt och badhusen generellt stängt för allmänheten. Under några dagar har vi väntat på hur kommunerna skulle ställa sig till föreningslivet, men vi har besked tillsvidare att det kommer vara utan förändring för simklubbarna i resp. simhall. Detta betyder naturligtvis att vi ändå hela tiden riskbedömer vår verksamhet och följer rekommendationer från simförbundet. Vi påminner alla återigen om de avgörande faktorerna:

- Stanna hemma om du bara känner dig lite förkyld

- håll avstånd till andra

- Var noggrann med hygienen och tvätta händerna ofta och väl


För oss uppstår den största risken mellan träningspass i omklädningsrummen och hjälp tränarna och prata med era simmande barn om vikten av att inte tappa fokus på ovan allmänna råd.


Tyvärr ser vi att den främsta effekten av mer strikta restriktioner är att simtävlingar återigen ställs in. Läget får gillas, fokus på det vi kan påverka.


I dessa dagar hade vi traditionsenligt avhållit vårt stora arrangemang Novembersim, som i år då av dubbla skäl hade varit omöjligt och avslutningsvis några ord om status renoveringen innebassängen på Karlsrobadet: Vi har en dialog med kommunen, periodvis har den varit lite trög i syfte att få igenom vårt budskap om renoveringens nödvändiga omfattning. Fortsatt har vi dock stora förhoppningar om en betydligt bättre tränings- och tävlingsbassäng med allt det positiva det kommer kunna ge klubben. Senaste budet om "klar bassäng" är v 11 2021. Tills dess, håll andan uppe och hjälp oss att fortsätt göra det bästa för att våra simmande barn och ungdomar skall få den träning de behöver och förtjänar!


I slutet av denna termin planerar vi ett covid-19-säkert informationsmöte, i syfte att följa upp terminen, informera, lyssna på medlemmar och gemensamt rita upp planerna för 2021. Väl mött, detaljer kommer första halvan av november.


Allt gott, ta hand om er och ha en mysig allhelgonahelg!


STYRELSEN ESLÖVS SIMSÄLLSKAP


Nyhetsarkiv
Beställa klubbkläder2023-01-30 15:25
ÅRSMÖTE 20222022-02-22 20:53
ÄNTLIGEN I VATTEN IGEN!2021-01-23 20:10
Seriesim förklaring2019-09-16 16:03